Гражданският кандидат за кмет на София Мая Манолова се срещна с представители на таксиметровия бранш, за да обсъдят проблемите, които срещат в работата си. Манолова подчерта, че няма да пренебрегне нито един проблем на София, а конкретно с тези на шофьорите е добре запозната, тъй като често ползва този вид транспорт. Това съобщиха от пресцентъра на инициативния комитет.

_BUA5675-min

„Няма да пренебрегна нито един проблем на София, без значение дали неговото решение зависи изцяло или не от столичния кмет, защото той би следвало да е силен лидер, който отстоява интересите на своите граждани и пред други институции, включително когато става дума за законодателни промени“, поясни Манолова.
„Част от проблемите, които имате, могат да бъдат решени с общински наредби, с правила и с по-добра организация. Все пак това са вашите работни места и вие се стараете да предоставяте качествена услуга на гражданите“, заключи тя.

_BUA5770-min
Ангажиментите, които Мая Манолова пое към хората от бранша, са свързани с намаляване на бюрократичната тежест, която съпътства този бизнес. Тя посочи, че в общинския бюджет влизат 6,5 млн. лв. данъци от тази дейност и би следвало част от тази сума да се вложи в подобряване на инфраструктурата, която подпомага извършването на този вид услуга. А това означава:
Стоянки на подходящите места;
Химически тоалетни, както и такива, изградени за шофьорите от столичния градски транспорт, които могат да се ползват от колегите им срещу таксиметрова карта;
Места за почивка и други базисни условия за извършване на нормална трудова дейност;
Актуализиране на минималната и максималната цена за 1 км. пробег, след анализ и честен дебат, както с бранша, така и с гражданите.
Санкционни мерки за шофьори на автомобили, които спират на обозначените таксиметрови стоянки.


Share Follow

Leave A Reply