Джок Полфрийман има издаден валиден паспорт, но документът няма да му бъде предоставен до приключване на съдебния казус. Това стана ясно по време на среща между министъра на правосъдието Данаил Кирилов и временно управляващия посолството на Австралия в Атина Н. Пр. Джон Филип.

a1f9506c210dde4fb173848b9c50652f

По време на срещата австралийският посланик в Атина изрази благодарност от адекватното отношение на българската затворническа администрация по отношение на Полфрийман. Дипломатът допълни, че Австралийската страна е наясно, че и в момента всичко се развива според българското законодателство и няма отклонения в процесите на съдопроизводството. От своя страна министър Кирилов заяви своята увереност, че българският съд ще вземе правилно решение по повод искането на прокуратурата за възобновяване на делото за условното предсрочно освобождаване на Полфрийман.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Припомняме, че вчера състав на Върховния касационен съд разгледа искането за подновяване на делото за предсрочното освобождаване на Джок Полфрийман. Срокът за произнасяне е два месеца, но се очаква това да се случи по-рано заради високия обществен интерес по казуса.


Share Follow

Leave A Reply