На 10 октомври 2019 г. в ефира на Нова телевизия се проведе дебат между кандидатите за кмет на община Русе. По време на дебата, а и след него „агитката“, подкрепяща кандидата на ГЕРБ Диана Иванова, водена лично от председателя на общинската структура на партията Росен Даскалов, е демонстрирала поведение, присъщо на мутренска групировка – жестове на заплаха и думи, неприсъщи за политици, искащи доверието на избирателите. Това се посочва в позиция на БСП. „Не отива на новия общински председател на ГЕРБ в Русе да отправя следните заплахи към представители на БСП: „око за око, зъб за зъб”, както и „отвън ви чака група хора и всички методи са позволени”. На призива да се държи културно, той е отговорил: „кой е казал, че съм културен”, съобщават още от левицата.

Росен Даскалов

Росен Даскалов

„Неприятен факт за репутацията на Нова телевизия е, че не е бил спазен регламентът за брой на подкрепящите кандидатите, като са били допуснати в импровизираното студио повече хора в полза на ПП ГЕРБ. Напомняме им, че в качеството си на организатор на дебати носят отговорност за неговата почтеност и равнопоставеност. Вчера, за съжаление, такива не са били осигурени, допълват от партията на Корнелия Нинова.

Нинова, БСП

Националният предизборен щаб на БСП оценява това поведение като поредния пример за стила на ГЕРБ да сплашване на опонентите си. БСП стои зад всички свои кандидати и заявява, че те няма да се влияят от това и ще продължат да водят чиста кампания, залагайки на аргументите в политическия дебат, не на агресия.


Share Follow

Leave A Reply