Повдигнаха обвинения на убиеца на българите в Чикаго – 66-годишния пенсиониран строителен работник Криштоф Марек. През уикенда той застреля петима души в жилищна сграда в американския град, където има голяма българска диаспора. Три от жертвите на кървавото убийство в събота са български граждани, които вечеряли в дома си. 65-годишната Искра Попова и 45- годишният й син Ивайло Попов са от Габрово, а снахата Цветанка Костадинова е от София. С тях е бил и 61-годишният американец Дейвид, който също е сред застреляните. На по-горния етаж на сградата, тежко ранена беше и 53-годишната Йоланта Тополска, която почина от раните си.

снимка: Adobe Stock

снимка: Adobe Stock

Марек живеел в сградата от 15 години. Той е извършил убийствата със законно притежаван пистолет. Според Асошиейтед прес мъжът имал конфликти с обитателите на жилищния блок и бил залепил заплашителни бележки отвътре на входната врата на апартамента си, сочещи, че планира насилие.

снимка: John J. Kim / Chicago Tribune

снимка: John J. Kim / Chicago Tribune

Съседите му го описват като конфликтен човек, не можещ да контролира яда си. Като вероятна причина за постъпката му e финансов натиск на който може би е бил подложен в последните дни тъй като е имал сериозни финансови проблеми и опасност да изгуби жилището си.


Share Follow

Leave A Reply