„Нищо не е приключило, просто е отложено до месец май“. Това каза премиерът Бойко Борисов след заседанието на Европейския съвет, на което лидерите решиха да отложат разширяването на ЕС. „Факт е, че не се договорихме да има писмено решение на Съвета. Но огромна част са „за“ тези две държави да получат своята перспектива. От друга страна нашата подкрепа винаги са я имали. Имат време да завършат спорните въпроси“, добави Борисов.бойко борисов

Относно категоричното противопоставяне на френският президент Макрон  за ускоряване на преговорите за присъединяването на Албания и Северна Македония към ЕС, премиерът Бойко Борисов коментира, че никоя от държавите не е казала „не“, „всеки казва „добре“, но нека да се подготвят максимално добре и няколко месеца не са вечността, която би могла да приключи този процес“.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Борисов е посъветвал Зоран Заев да не си подава оставка, защото има още много работа за вършене. И припомни, че когато България е взела  решението за присъединяването ни към ЕС и НАТО, всички са били категорични, „независимо управляващи, опозиция, всички бяха сигурни, че това е правилният европейски път“, добави премиерът.

БФС

По темата за избора на нов шеф на БФС Борисов коментира, че няма отношение и е тяхно право да изберат, който искат.  „Но с това ръководство на БФС правителството няма да има никакви финансови взаимоотношения повече. До тук каквото сме давали за терени, за осветления и сме подпомагали футбола, се спира, но сме готви ако футболният съюз представи петгодишна програма за детско-юношеския футбол, да преговарям с тях“, допълни министър-председателят. Тръмп САЩ ЕС

След като по-рано днес стана ясно, че САЩ ще налагат мита на европейски стоки, министър- председателят каза, че „имаме много добри двустранни отношения и нито една от стоките, които са посочени за санкции, не касаят България“.


Share Follow

Leave A Reply