„Те са дело на една политическа партия“. Това каза премиерът Бойко Борисов, който коментира в бТВ утрешният избор за главен прокурор и единствената кандидатура на Иван Гешев и сапътстващите го протести.“Не съм се месил този път в избора за кандидат за главен прокурор. Премиерът призна, че е сбъркал с издигането на Мая Манолова за омбудсман. „Видяхте какво си причинихме, тя твърдеше, че е аполитична, но сега не е така, няма повече да съм лековерен“, добави Борисов.Той допълни, че не иска да бъде лицемер, понеже ако е трябвало да се излъчи от името на правителството име, то е щяло да бъде Данаил Кирилов или Емил Радев. По негово мнение това са юристите от ГЕРБ, „аз като си представям главен прокурор, тях виждам, но това би било лицемерно“, каза премиерът. Законът казва, че прокурорите номинират и излъчват кандидат за прокурор, така че ги оставих, каквото си изберат, това е, допълни премиерът.“

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Относно отзивите на Борис Джонсън за уволнението на шефа на БФС Борислав Михайлов, Борисов каза, че е нямало как да се продължи по този начин и им прави чест на БФС за подаването на оставките им след расисткия скандал заради мача Англия-България. „Сега ще си изберат ново ръководство и се надявам да обърнат внимание на детско-юношеския футбол. Всичко останало си е работа на футболните хора“, посочи още премиерът.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

По темата за отлагането на преговорите за присъединяването на Северна Македония и Албания към ЕС премиерът Бой Борисов каза, че разбира позицията на Макрон за нова реформа за присъединяване към Съюза.“Макрон заслужава аплодисменти за това че гледа напред, защото трябва да има консенсус и всички да са на едно мнение. „Искам да припомня, че когато България влизаше в ЕС, имаше абсолютен национален консенсус на управляващи, опозиция и всички политически партии: и на социалисти, и на десни, че нашият път е ЕС и НАТО. Сиреч, която и партия да дойде на власт в България, ориентацията не се променя. Докато в Северна Македония и Албания казваме, че ако не е или ако Зоран Заев или Еди Рама паднат от власт, нещо ще стане. Тогава те не са за този път“.
снимка: zaman.mk

снимка: zaman.mk

Бойко Борисов изрази съболезнования към загиналите 39 души, който бяха намерени в ремарке на камион в Есекс, Източна Англия. Според информация на полицията той идва от България и е влязъл в страната в събота, съобщава МВнР. По думите му само табелата на камиона е българска, шофьора е ирландец, а фирмата е английска и притежава още 3 камиона.


Share Follow

1 коментар

  1. Pingback: Info7: Новият прокурор, приключилият мониторинг и избори с политически последствия

Leave A Reply