„Атака“ иска повторно броене на бюлетините за кметове и общински съветници в София и оспорва валидността на протоколите на секционните комисии, съобщават от пресцентъра на партията. От „Атака“ са изпратили жалба с такова настояване до ЦИК и МВР, след като в изборната нощ служители на реда възпрепятстваха лидерът на партията и кандидат за столичен кмет Волен Сидеров и кандидати за общински съветници и районни кметове да присъстват при броенето на бюлетините в зала „Арена Армеец“.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

От партията настояват да получат и заповедта на МВР, въз основа на която те не са били допуснати да упражнят правото си по чл. 431 от Изборния кодекс. От „Атака“ посочват, че съгласно този член от ИК кандидатите могат да присъстват в изборното помещение при отваряне на избирателните кутии и при установяване на резултатите от гласуването.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„Беше ни отказано предоставеното ни от закона право да следим за прозрачността на преброяването на гласовете на гражданите и отразяването на реалния вот на населението по места. Без обяснения. Без каквото и да било правно основание“, пишат от „Атака“ до ЦИК и МВР. Същевременно от партията на Сидеров искат и дисциплинарни наказания за всички полицаи, които са възпрепятствали упражняването на правата им, на основание Изборния кодекс и Закона за МВР.


Share Follow

Leave A Reply