Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев участва в тържественото събрание във Военна академия „Георги Стойков Раковски“ заедно с началника на отбраната генерал Андрей Боцев и заместник-министъра на отбраната Атанас Запрянов по повод празникa на Сухопътни войски. В словото си Румен Радев отчете, че е нужна модернизация заедно с другите видове военни сили.

„С помощта на Министерството на отбраната и държавното ръководство това ще стане. Основният проблем пред Сухопътни сили е дефицитът на личен състав и тук трябва да е акцентът на нашите сили“, отчете президентът.

Генерал-майор Михаил Попов заяви от своя страна, че българските Сухопътни войски са първи във всичко и винаги първи се отзовават, но това не личи по модернизацията. По думите му поверените му войски са гръбнакът на армията, но за него се мисли последно.

Относно подписването на указа за избор на нов главен прокурор, президентът каза, че ще го направи в обозрим срок. „Аз се обърнах към ВСС също за настояване, а те не отговориха по най- добрия начин“, каза Румен Радев.


Share Follow

Leave A Reply