Лидерът на НФСБ Валери Симеонов бе избран за зам.-председател на 44-тото Народното събрание. „За“ избора му гласуваха 118 народни представители, „против“ – 6“, „въздържали се“ – 6, с което предложението бе прието. Проектът на решение е внесен вчера от съпредседателите на парламентарната група на „Обединени патриоти“ и бе включен днес в дневния ред на Народното събрание. Той заема мястото на Явор Нотев, който от лятото не е част от парламентарната група на „Обединени патриоти“ след изключването на „Атака“ от коалицията.

снимка: БГНЕС

При обявяването на точката ДПС напуснаха пленарната зала и не участваха нито в дебатите, нито в гласуването.

Павел Шопов

„Стигна се до безчестие да бъде предложен за зам.-председател на Народното събрание един провалил се вицепремиер“, каза народният представител от „Атака“ Павел Шопов по време на дебатите. „За разлика от ДПС ние от „Атака“ няма да излезем от залата. Няма да напуснем. Оставаме да кажем това, което имаме. Ние оставаме да кажем, че това напускане е един мним конфликт със Симеонов и НФСБ за неговото легитимиране. Това, което става днес с предложението му за избиране за зам.-председател на Народното събрание, е логично предложение на всичко онова, което се правеше през последните месеци“, каза още Шопов.

снимка: БГНЕС

Валери Симеонов посочи от своя страна, че не се притеснява от реакцията на ДПС и на „Атака“. „Познавам много добре както „Атака“, те са предвидими с тяхната реакция, така и ДПС“, отбеляза той. На въпрос дали не е разочарован от реакциите на двете формации, Симеонов заяви, че от тях не е очаквал положителна реакция. „Да не би вие да сте очаквали ДПС да ме подкрепят“, посочи още Симеонов.

снимка: БГНЕС

„Вчера не беше правилно представена новината, свързана с брифинга за издигането на кандидатурата на Цацаров за председател на КПКОНПИ. Въпросът за избирането на г-н Цацаров не е обсъждан в НФСБ, нито в групата. Повечето медии го бяха представили като съвместна обща кандидатура на ГЕРБ и „Обединени патриоти“. Отделни хора има от „Обединени патриоти“, вие ги видяхте“, заяви още Симеонов. Той отбеляза, че „Обединени патриоти“ нямат общо решение като група. „Трябва групата да обсъди и да вземе решение. Ние сме поканили г-н Цацаров утре, след това ще може да вземем решение. Мисля, че така е редно“, уточни още Симеонов.

снимка: medicalnews.bg

Валери Симеонов посочи, че след като министър-председателят заявява, че няма да има предложение за болничните, значи няма да има. „Ние сме коалиция от две политически сили. Така че по-скоро няма да има. Няма да се откажем толкова лесно. Ще има интересен текст, очаквайте в тази посока“, каза Симеонов и посочи, че текстът отново ще е общ. Според него не е редно политиците да се правят, че не виждат негативния процес на злоупотреби с медицински удостоверения, с болнични. На въпрос дали е било грешка първоначалната идея да не се заплаща първия ден от болничните, Симеонов заяви, че това е било решение на политическия съвет на коалицията.


Share Follow

1 коментар

  1. Pingback: Даниела Дариткова: Кандидатурата на Сотир Цацаров за председател на КПКОНПИ е консенсусна

Leave A Reply