17-годишно момиче почина в болницата в Панагюрище след раждане. Това съобщи „Фокус”.

Бащата, Йордан Янев, уточни, че момичето е постъпило в лечебното заведение на 27 ноември. Родила е момченце чрез секцио. „След раждането се чувстваше добре, ходихме да я видим. На другия ден отидохме на свиждане. Тя видя бебето, радваше се беше добре. На следващия ден следобед майка й отиде до болницата, за да я види. Тя отново беше добре. Вечерта получихме телефонно обаждане към 21.00 часа, че дъщеря ни е настанена в Интензивното отделение и е зле”, обясни Янев.

снимка: b4brands.com

Той е посетил лекаря, който е водил раждането. Tой го успокоил, че дъщеря му е здрава и няма да има проблеми. На следващата сутрин обаче получил обаждане, в което го информирали, че тя е починала.

снимка: БГНЕС

Говорителят на Окръжна прокуратура – Пазарджик Пламен Пантов посочи, че е образувано досъдебно производство по случая с починалата 17-годишна родилка в болницата в Панагюрище. Той обясни, че е извършен оглед от следовател и са иззети медицинските документи, свързани с лечението на починалата жена.

„Назначена е комплексна експертиза от 3 вещи лица, която да определи причините за настъпването на смъртта. Същата не е изготвена и за по-нататъшния ход на разследването трябва да се изчака резултатът от нея“, коментира Пантов. Той допълни, че докато не стане готова експертизата тялото на 17-годишната Мария Димитрова няма да бъде освободено. „Разбираме, че на хората им е тежко, но трябва да приключи експертизата. Очакваме до две седмици това да стане“, уточни Пантов. Образуваното досъдебно производство е по член 123 от НК.


Share Follow

Leave A Reply