Борецът Николай Щерев е дал положителна допинг проба за забранения препарат кардарин. Той е получил 4-годишно наказание, което на практика слага край на състезателната му кариера. Новината разкриха от Българската федерация по борба днес. Николай Щерев е син на известния български треньор Симеон Щерев, който е част от треньорския щаб на женския национален отбор на Русия. Щерев е уловен със забранения стимулант при внезапна проверка на Антидопинговия център, след което е изключен от националния отбор и клубния си тим „Левски”. От Федерацията уточняват, че препаратът кардарин повишава издръжливостта и подпомага горенето на мазнини.

„Последното състезание на Щерев, който се бореше в категория до 97 килограма на свободния стил, бе Европейското първенство в Букурещ през април, на което отпадна още на старта. Той е носител на златния пояс „Дан Колов“ от 2011 г. Върна се на тепиха в началото на миналия сезон след 3-годишна пауза“, се казва в официалното съобщение на БФБ.

снимка: www.news24.com

„В момента той не се подготвя с националния отбор по свободна борба на Белмекен, както бе тиражирано. Ако е на високопланинската база, то присъствието му там е в качеството на частно посещение. Неговият баща Симеон Щерев е част от треньорския щаб на женския национален отбор на Русия, който сега е на лагер на Белмекен“, допълват от Федерацията.


Share Follow

Leave A Reply