„Запазихме мълчание до сега, за да изчакаме доказателствата по случая с 3- годишния Алекс. Ние лекарите сме принудени да взимаме решения в тежки моменти, стана ясно, че този случай се касае за изключително тежка инфекция- двустранни масивни кръвоизливи в белите дробове, причинени от вирусна инфекция, при която са възникнали и допълнителни усложнения“. Това каза председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров.
На 6 декември беше оповестен окончателния доклад за смъртта на детето, което почина в Пирогов, след като обиколи 3 болници. Заради проверката, директорите на Педиатрията, правителствена болница и Пирогов бяха отстранени временно. Проверката на Изпълнителната агенция не установи пропуски в работата на лекарите. Директорите на три болници бяха възстановени на постовете си.

„За съжаление науката не е всесилна повече от 800 хил. души годишно умират от тази болест. По думите му са неоснователни са обвиненията към лекарите замесени в случая. „Стигна се до там уважавани лекари да бъдат опетнени без доказателства. Ние имаме право да се защитим заставаме твърдо зад колегите. Призовавам ви всички заедно да се борим за истината, да градим доверие и вяра, защото чудесата са възможни, когато вярваме във своя лечител“, каза в заключение председателят на БЛС д-р Иван Маджаров.


Share Follow

Leave A Reply