В специализирана полицейска операция, на територията на хипермаркет в столицата са задържани трима столичани – двама 35-годишни и един на 33 години, в момент на предлагане на дрога. Действията са осъществени от служители на сектор „Наркотици“ в ГДНП и колегите им от Пето РУ към СДВР, под наблюдението на прокуратурата.

Тримата задържани били засечени в два автомобила и при вида на полицаите направили неуспешен опит да избягат. При последвалите процесуално-следствени действия в една от колите е открит кашон с 6 плика с тревиста маса, готови за продан – по предварителни данни веществото е нова дизайнерска дрога, наречена Пика, която е изключително агресивна и опасна. След претърсване в домовете на задържаните криминалистите намерили везна, вакуум машинка, бяло прахообразно вещество, реагиращо на кокаин и разпределено в различни разфасовки.

И тримата са с криминалистически регистрации за взломни кражби и наркотици, като един от двамата 35-годишни е обявен за издирване с влязла в сила присъда. Според събраните до момента данни те са се занимавали с производство и разпространение на наркотици.

По случая е образувано досъдебно производство, а материалите са докладвани на прокуратурата. С прокурорско разпореждане на двама от задържаните мярката за задържане е удължена до 72 часа, а издирваният е предаден на Главна дирекция „Изтърпяване на наказанията“. Работата по документирането на престъпната им дейност продължава.


Share Follow

Leave A Reply