Двама австралийски пожарникари доброволци загинаха при опит да потушат горски пожар на около 90 километра югозападно от Сидни.  Камионът на двамата загинали мъже, който бил част от конвой на пожарната, се блъснал в дърво и се преобърнал. Трима души били ранени при катастрофата и откарани в болница.

снимка: БГНЕС

Австралийският премиер Скот Морисън заяви тази сутрин, че ще прекъсне ваканцията си на Хавайските острови и ще се завърне в страната възможно най-скоро след острите критики в социалните мрежи през последните дни. Той се извини, че е отишъл на почивка, докато Австралия гори и преживя тази седмица двата си най-горещи дни, откакто се води статистика, съобщи Би Би Си.

снимка: БГНЕС

„Дълбоко съжалявам за всяка обида, причинена на всеки от многото австралийци, засегнати от ужасяващите горски пожари, като отидох на ваканция със своето семейство по същото време“, каза Морисън.

снимка: БГНЕС

Осем души загинаха, над 700 къщи изгоряха и площ от милиони хектари бе изпепелена в резултат на кризисната ситуация с горските пожари в Австралия от септември, отбелязва Би Би Си.


Share Follow

Leave A Reply