Започна 17-ото издание на традиционния благотворителен спектакъл „Българската Коледа“. На благотворителната инициатива присъстват президентът Румен Радев и съпругата му Десислава Радева, председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и Българският патриарх Неофит. Концертът се провежда в Народния театър „Иван Вазов“.

снимка: dartsnews.bg

Инициативата протяга ръка за поредна година към всички деца с различни заболявания, състояния и увреждания, които се нуждаят от средства за осъществяване на диагностика, лечение, включително медикаментозно, рехабилитация, логопедична и психологична терапия, нуждаят се от медицински изделия и помощни средства.

Новото издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа” си поставя за цел да помогне за съвременното лечение на децата и като осигури високотехнологична апаратура за прецизна диагностика, лечение и рехабилитация в университетски и многопрофилни лечебни заведения, както и в рехабилитационни центрове, които имат изградени компетенции и ясна стратегия за подобряване на диагностиката и лечението на тези заболявания, и функционират като референтни центрове. Водещи на спектакъла „Българската Коледа“ са Наум Шопов и Петър Милошев, а в благотворителния концерт ще вземат участие популярните български изпълнители Миро, Орлин Горанов, Графа, Любо Киров, Люси Дяковска, Фондацията, Теодосий Спасов, Веско Ешкенази, Виктория Георгиева, Печенката и Деси Тодорова, Еделина Кънева, танцьорите Джорджия Кънчева и Антон Кандауров, вокална група Бон-Бон, Детски хор на Българското национално радио и солисти от „Северняшки ансамбъл“ Плевен.

От 1962 г. и до днес официалното название е Народен театър „Иван Вазов”.

Актрисата Диана Димитрова, певицата Поли Генова, актьорите от Народния театър – Деян и Дарин Ангелови, Бойка Велкова, Радина Кърджилова и директорът на театъра Мариус Донкин, д-р Неделя Щонова и Националният ансамбъл по художествена гимнастика също са сред застъпниците, които ще призоват за съпричастност и подкрепа. Участие в спектакъла ще вземат и журналисти от Нова телевизия, Българската национална телевизия и бТВ. По време на концерта ще бъдат разказани историите на деца, чието лечение и рехабилитация се подкрепят от благотворителната инициатива.

Допълнителна информация за „Българската Коледа“, както и начините, по които може да бъде направено дарение, са посочени на интернет-страницата на благотворителната инициатива: www.bgkoleda.bg.


Share Follow

Leave A Reply