Президентите на Русия и Украйна Владимир Путин и Володимир Зеленски проведоха телефонен разговор и се споразумяха да започнат незабавно работа по нова размяна на затворници, предаде Ройтерс, като цитира изявление на украинското президентство.

снимка: БГНЕС

Путин и Зеленски се договориха да направят списъци на украинци, включително задържани в анексирания от Русия украински полуостров Крим, които да бъдат разменени за задържани в Украйна руснаци. Двамата президенти си размениха поздравления по случай Нова година и се обявиха за развитие на руско-украинските отношения през 2020 г., съобщава пресслужбата на Кремъл, цитирана от ТАСС.

Путин и Зеленски приветстваха и извършената на 29 декември размяна на пленници между украинските власти и проруските сепаратисти в Източна Украйна, както и сключването на договора за транзит на руски газ през територията на Украйна, отбелязва пресслужбата на украинското президентство. Двамата са изразили надежда, че в най-скоро време ще започне пълно прекратяване на огъня в Донбас.


Share Follow

Leave A Reply