Шумен е следващият град във водна криза – идеята на правителството за ВиК холдинг ще замаже отговорността. Това каза пред журналисти народният представител от ПГ на „БСП за България“ Иван Иванов.

„Тук съм да ви алармирам за още един сериозен проблем, възникнал във ВиК сектора. От вчера град Шумен, Търговище, Велики Преслав, селата Белокопитово, Панайот Волов са на воден режим. Не се знае кога ще се пусне водата. Всичко това е резултат от некадърното управление на ВиК – Шумен, което е под шапката на МРРБ“, изтъкна Иванов.

По думите му ВиК – Шумен е фалирало, защото трудно успява да си поддържа системата и сметките са запорирани от Енерго-Про.

„За съжаление Шумен е следващият град след Перник във водна криза. Шуменци ще останат най-малко четири дни без вода. Не се знае кога ще бъде завършено отстраняването на тежки аварии по централния водопровод, идващ от яз. Тича, който дори не е за питейна вода, а за поливна“, коментира още депутатът.

снимка: БГНЕС

Иван Иванов коментира и решението на правителството за ВиК холдинг. Според него това е поредният опит за замазване на нечия отговорност. „Прехвърляйки всички ВиК дружества под една шапка означава, че всичко, което се е случило до този момент, всички кражби във ВиК дружествата ще бъдат заметени и отговорност няма да се понесе от никого“, заяви още Иванов.


Share Follow

Leave A Reply