Специализирана полицейска операция е предприета на територията на първомайското с. Искра по сигнал за предстояща на 30 януари сделка за покупка на марихуана, близо до язовир Брягово. Задържан е 51-годишен разпространител на марихуана от селото, установен в момент на сделката. Установен и задържан е и 34-годишен купувач от Хасково, придвижвал с лек автомобил „БМВ“. В последствие, в хода на оперативно-издирвателните действия е изяснено, че 51-годишният е действал в съучастие с 48-годишния си брат.

На територията на село Искра са извършени множество процесуални действия по претърсване и изземване. В имот на двамата братя от Искра, в две стаи със закрити прозорци в къщата им униформените открили въжени простори по стените с накачени за сушене множество стръкове канабис заедно с листата и съцветията. Претърсени са и два частни имота на територията на Хасково, откъдето е купувачът. Иззети са общо близо 17 кг марихуана, електронна везна, мобилни телефони и сумата от близо 14 хиляди лева.

Тримата мъже са задържани за срок до 24 часа в РУ Първомай. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 354а, ал.1 от НК. Работата по случая продължава под наблюдението на Окръжна прокуратура.


Share Follow

Leave A Reply