Нападателят, който стреля в град Нахон Рачасима в североизточен Тайланд, е елиминиран, съобщиха от полицията. При инцидента в събота загинаха 27 души, а други 51 са ранени.

Мотивите на стрелеца, идентифициран като 32-годишния ефрейтор Джакрапхант Томма, все още са неясни. Той първо застрелял своя командир и двама войници във военна база, след което избягал с автомобил. По пътя стрелял безразборно по минувачи с откраднато от базата оръжие. После влязъл в търговски център и открил огън по клиентите и взел заложници. В продължение на часове полицията водеше преговори със стрелеца, но след провала им спецчастите нахлуха в мола и успяха да освободят заложниците, при стрелбата нападателят е загинал.

Има данни, че той е бил разгневен във връзка с имотна сделка. В социалните медии стрелецът отправил и неясни обвинения в корупция.

Той написал в акаунта си във Фейсбук, че „Смъртта е неизбежна за всеки“ и пуснал снимка на маскиран мъж с оръжие, вероятно негова. Стрелецът предавал на живо в социалната мрежа своята операция, но впоследствие профилът му е бил блокиран.


Share Follow

Leave A Reply