Постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ постанови тази вечер състав на Окръжния съд в Стара Загора за управителя на общинската болница в Раднево МБАЛ „Доктор Димитър Чакмаков“ – и двама нейни подчинени. Това съобщават от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив.
По искане на Окръжна прокуратура – Стара Загора е водено разследване от Сектор „БОП“ – Стара Загора за извършено престъпление – пране на пари, осъществявано от лица, работещи в радневската общинска болница. В хода на разследването са събрани доказателства и за извършени други престъпления – безстопанственост и длъжностно присвояване.
Срещу управителят на болницата д-р Мая Узунова е повдигнато обвинение за присвояване на средства в особено големи размери, а останалите са обвиняеми за пране на пари.
С мярка „домашен арест“ е напусналата преди седмица здравното заведение главна счетоводителка Мария Атанасова. В ареста са още началникът „ТРЗ“ и „Личен състав“ Марта Стефанова и Слави Иванов, служебен шофьор.


Постоянните мерки могат да бъдат обжалвани пред Апелативната прокуратура в Пловдив, заседанието е насрочено за 5 март.
Проверката на общинската болница в Раднево започна след два сигнала до прокуратурата и ДАНС от кмета на Раднево д-р Тенчо Тенев и председателя на местния общински съвет д-р Румен Йонков. През миналата седмица имаше протест на медицинските работници, които вече два месеца не са получавали заплати.
Разследването е възложено на следователи от Национална следствена служба – гр. София, като продължава с извършване на активни процесуално – следствени действия, уточняват от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив.


Share Follow

Leave A Reply