Депутатите от партия „Атака“ внасят предложение за изслушване на вицепремиера Красимир Каракачанов по темата за приватизацията на военни имоти. Това заяви депутатът от „Атака“ Десислав Чуколов. Той отбеляза, че очаква от „ГЕРБ“ да подкрепят искането за изслушване на министъра на отбраната.

Поводът е, че от „Атака“ смятат, че министърът на отбраната продава имоти на занижени цени.

„Искаме изслушване на министър Каракачанов за това, че превърна Министерството на отбраната в агенция за недвижими имоти и за това, че напълни властта в България с хора, които гледат личния си финансов интерес, а не интереса на държавата“, коментира Чуколов.

Десислав Чуколов

Той отбеляза, че от „Атака“ ще настояват за отговори, за това какви имоти продава, какви имоти е продал, както и кой контролира тези продажби.

„Направихме си труда да съберем информация. От 2017 г. първите сделки са започнали юни-юли. Кога се превърна Министерството на отбраната в агенция за недвижими имоти? Това са имоти, които не са малко”, обяви Чуколов.

По думите му в програмата на коалицията „Обединени патриоти” не е имало такава точка да се приватизират и продават имоти с отпаднала необходимост.

„Тези имоти са хиляди на апетитни места. Имот в пловдивско – местност „Капсида” край Пловдив, за 9.80 на квадратен метър. Продава я на цена пет пъти по-малка от пазарната. В центъра на София на „Цар Борис III” в Божурище сделки по морето 96 декара, в Несебър цена 52 лева на квадратен метър. МО предвижда и други имоти, които да се продават. Три полуострова в Южното Черноморие. Първия 110 декара, вторият 20 декара. МО се превърна в най-голямата агенция за имоти, които са за застрояване”, каза още Чуколов.


Share Follow

Leave A Reply