Американският президент Доналд Тръмп заяви, че на над един милион американци са направени тестове за коронавирус. „Днес достигнахме исторически крайъгълен камък във войната ни срещу коронавируса. Над един милион американци са тествани за заболяването, повече от всяка друга страна. Никой не може да се доближи до нас“, посочи той.

снимка: БГНЕС

Тръмп призова сънародниците си да спазват мерките за социална дистанция, които ще останат в сила в САЩ поне до края на април, за да бъде ограничено разпространението на коронавируса. „Всеки един от нас трябва да изиграе своята роля за победата в тази война. Всеки гражданин, семейство и компания може да допринесе за спирането на вируса. Това е нашият общ патриотичен дълг. Следващите 30 дни ще бъдат предизвикателство за нас и ще бъдат изключително важни“, допълни Тръмп. Американският президент не изключи допълнително втвърдяване на федералните препоръки за социална изолация, ако кризата с коронавируса ескалира допълнително.

снимка: БГНЕС

САЩ се превърнаха в новия глобален епицентър на пандемията от COVID-19, като броят на заразените надхвърли 160 000, а смъртните случаи са общо над 2500.

снимка: БГНЕС

Междувременно стана ясно, че автомобилната компания „Форд“ ще произведе 50 000 респиратора през следващите 100 дни в завода си в Мичиган в сътрудничество със здравното поделение на „Дженерал Илектрик“ и след това капацитетът на производство ще бъде 30 000 на месец. Опростеният дизайн на респиратора, който е разрешен от Администрацията по храните и лекарствата на САЩ, може да отговори на нуждите на повечето пациенти с COVID-19.


Share Follow

Leave A Reply