Британският премиер Борис Джонсън обеща да бъде засилено тестването за коронавирус и заяви, че това е ключът към преборване на епидемията. Той каза това след критики към правителството му, че тества много по-малко хора от някои други европейски страни, предаде Ройтерс.

снимка: БГНЕС

„Сериозно ще увеличим тестването“, заяви Джонсън от жилището си на „Даунинг стрийт“, в което е в изолация, след като даде положителна проба за вируса. „Искам да кажа нещо специално за тестването, защото това е много важен въпрос“, добави британският министър-председател. „Както казвах седмици наред, това е начинът: ето така ще решим пъзела с коронавируса, ето така ще го победим“, заяви Джонсън.

снимка: БГНЕС

Великобритания, която отначало възприе доста по-сдържан подход към коронавируса, бе подложена на доста критики, че прави много по-малко тестове, особено сред медицинския си персонал на първа линия.Към вчерашния ден сутринта в Обединеното кралство са били направени тестове на 152 979 души. За 29 474 от тях тестовете са били положителни. Към 17 ч. по Гринуич на 31 март в кралството са починали 2352 души, дали положителна проба.


Share Follow

Leave A Reply