Хеликоптер ще пръска за дезинфекция срещу коронавируса в ромската махала на Ямбол. Средствата ще бъдат поети от общината. Дезинфекцията ще се извършва през нощта. Целта е обеззаразяването да стигне до всяка точка на карантинирания район, заяви пред БТВ кметът на Ямбол – Валентин Ревански.

снимка: БГНЕС

Заради неспазване на наложените противоепидемични мерки в района със заповед на Регионалната здравна инспекция беше спряно пропускането на жителите му. Заради неспазването на карантината и социалната дистанция РЗИ въведе нова мярка. През КПП-тата няма да могат да преминават и хората, които отиват на работа. Мярката е въведена в събота следобед. Работодателите и работниците са уведомени.

Около 200 контактни лица има на последните констатирани случаи от четвъртък и петък. Те са под домашна карантина и под наблюдението на личните лекари, обясни областният управител Димитър Иванов, пред бТВ. По думите му въведени ограничения в квартала до момента са дали резултат и регистрираните случаи през последните дни намаляват. Ако тази тенденция продължава, най-вероятно блокадата ще бъде премахната след няколко дни. Според кмета на Община Ямбол Валентин Ревански ограничителните мерки са закъснели с няколко дни.


Share Follow

Leave A Reply