Най-големият туроператор в света TUI обяви плановете си да закрие 8000 работни места по света, а това е над 10 на сто от персонала му. Мотивът за тази мярка са последиците от пандемията от коронавируса, която блокира повечето дейности на компанията. „Искаме на намалим административните разходи трайно с 30 на сто за цялата група и последиците са закриването на близо 8000 работни места“, посочиха от компанията, цитирани от Франс прес.

Туроператорът има близо 70 000 служители по света. Групата съобщи, че през тримесечието януари-март, че има загуба от 763,6 милиона евро. Оборотът й също силно се е свил – с 10 на сто спрямо същия период на 2019 година. TUI се възползва през април от спешен заем, гарантиран от германската държава, който е на стойност 1,8 милиарда евро.

снимка: DW

Туроператорът не губи надежда и твърди, че хората искат да пътуват, а сега Европа отново постепенно се отваря. Според TUI летните ваканции могат да се окажат възможни с ясни правила и отговорности най-вече от хигиенна гледна точка.


Share Follow

Leave A Reply