Народният театър отваря врати отново на 10 юни, 81 дни след последната среща с публиката, съобщиха от трупата. Спектаклите ще се играят на голямата сцена при спазване на всички противоепидемични мерки и с капацитет 30% от местата в залата. Представлението, което слага начало на прекъснатия сезон, е моноспектакълът „Пътят към Афродита“ на Бойка Велкова. Специален гост на 10 юни е Теодосий Спасов, автор на музиката на няколко от заглавията в Народния театър. На следващия ден – 11 юни, на гости на Бойка Велкова на сцената ще бъдат Параскева Джукелова и Радина Боршош.

снимка: informo.bg

На 12 и 13 юни зрителите ще си припомнят как изглеждаше пренесен на голяма сцена един от най-дългогодишните спектакли на театъра – „Контрабасът“ на Валентин Ганев, който миналата година отбеляза тристотното представление. Моноспектакълът „Даскал“ на Стоян Пепеланов, посвети на учителя му Велко Кънев, е на 14 и 15 юни. На 17 и 18 юни е ред на „Бонбон“ със София Бобчева. „Караконджул“ на Валери Йорданов е на 19 и 20 юни, на 21 и 23 юни – „Разбираш ли ме правилно“ с Георги Мамалев, на 24 и 25 юни – „Любовникът“ с Радина Кърджилова и Деян Донков, на 26 и 27 юни – „Две“ с Мария Каварджикова, Бойка Велкова и Ева Тепавичарова.

Предвидени са и серия от всекидневни срещи на открито с актьори, режисьори и драматурзи. Те започват на 10 юни с Дарин и Деян Ангелови, всяка вечер в 21.30 ч., на откритата сцена „Зад театъра“, която се намира в двора на служебния вход. Сред имената, които ще разкриват тайни от своя живот извън сцената и вътре в театъра, са Диана Добрева, Валери Йорданов, Антон Радичев, Васил Драганов, Георги Мамалев, Емануела Шкодрева, Ева Тепавичарова. Ще има и специални вечери, посветени на Стефан Данаилов, Мария Стефанова, Велко Кънев, Марин Янев и Мариус Донкин.


Share Follow

Leave A Reply