Специализирана полицейска операция по охрана на черешовите масиви и прибирането на реколтата в кюстендилско започва на 1 юни, обяви на пресконференция днес в ОД на МВР-Кюстендил Васил Паргов-началник на Сектор „Охранителна полиция“. В Специализираната полицейска операция първоначално ще участват служители на ОД на МВР-Кюстендил и на Регионална дирекция „Гранична полиция“, а по време на пика при прибирането на реколтата ще се включи и Дирекция „Жандармерия“, обяви Васил Паргов.

Автопатрули с плаващо работно време ще обикалят масивите, ще бъдат изградени и контролно-пропускателни пунктове. „Операцията ще се провежда на територията на две районни управления – Кюстендил и Бобов дол, на КПП-та ще се проверяват документи за това дали превозващите продукцията са собственици или търговци“, поясни Паргов.

Съвместно с общините ще се изградят пунктове за изкупуване на продукцията. „На територията на община Кюстендил ще бъдат изградени два КПП, в специализираната операция ще участват около 100 служители на полицията, нарушенията които се допускат, са минимални“, поясни началникът на „Охранителна полиция“. В Кюстендилска област площите с череши са 17 000 декара.


Share Follow

Leave A Reply