След близо три месеца без никакъв спорт днес ще се играят първите два мача от Efbet Лига. Рестартът на сезона ще започне с футболния двубой между „Локомотив Пловдив“ и „Етър“, след което ще се играе дългоочакваното дерби „Левски“ – „Лудогорец“. Битката от 25-и кръг на Първа лига ще се разрази на стадиона на софийския клуб “Виваком Арена – Георги Аспарухов” от 21.00 часа.

Лидер е „Лудогорец“ с 55 точки от 23 мача, а „Левски“ с 46 т. от 24 срещи заема втора позиция. „Лудогорец“ сега има убедителна преднина в класирането, а освен това статистиката е в тяхна полза. Те са спечелили 17 срещи срещу „Левски“, шест са завършили наравно, а “сините” са станали победители в 4 срещи. На “Герена” двата отбора са спорили 13 пъти и домакините са се поздравили с пълен успех три пъти, загубили са седем мача и в три са фиксирани равенства.

След частичното отваряне на стадионите “сините” ще бъдат подкрепяни от близо 5 000 свои запалянковци. Така днешният мач се явява един от най-чаканите сблъсъци за сезона.


Share Follow

Leave A Reply