В профила си в социалната мрежа „Фейсбук“ бизнесменът Васил Божков пусна анкета, с която пита „Ще ме подкрепите ли за нов пoлитичeски проект?“. Към нея са прикрепени два отговора- „да“ и „не“. Анкетата ще бъде активна в следващите 5 дни и всеки с профил в социалната мрежа ще може да даде своя глас.

Вчера бизнесменът записа видеоклип от плаж в Дубай, в който той анонсира, че ще зададе въпрос, на който очаква отговор.

 

Припомняме, че през изминалата седмица той отправяше многократни обвинения чрез карикатури и публикации в социалната мрежа към премиера Бойко Борисов, финансовия министър Владислав Горанов и председателя на Бюджетната комисия Менда Стоянова. Замесено беше и името на бившия депутат от БСП и бивш зам.-министър на финансите Георги Кадиев. Васил Божков твърди, че е дал 60 млн. лв. за политически чадър.

снимка: „Фейсбук“ на Васил Божков

Министър-председателят отговори, че не е взел нито една стотинка от него. По думите му единственото нещо, което е взимал от бизнесмена някога е само една пура.

снимка: „Фейсбук“ профила на Васил Божков

След твърденията на Божков е и, че през последните години ръководителят на правителствената пресслужба на премиера Борисов – Севделина Арнаудова е посещавала офиса му на ул. „Московска“ 43 в София ежемесечно. Арнаудова му отговори в социалната мрежа, като посочи, че всичките ѝ срещи с български бизнесмени са били в изпълнение на служебните ѝ задължения. Премиерът Борисов пък посочи, че изявленията на Васил Божков целят дискредитация на властта. Той заяви, че не е изпращал никого в офиса на хазартния бизнесмен.


Share Follow

Leave A Reply