Министър-председателят Бойко Борисов инспектира ремонта на магистрала „Хемус“. Това стана ясно от видео, което е публикувано в официалния му профил във „Фейсбук“. Премиерът е придружаван от зам.-министъра на околната среда Николай Нанков и финансовият министър Владислав Горанов.


По пътя Борисов спря, за да поздрави работниците и разговаря с тези, които извършват археологическите разкопки в района на бъдещия пътен възел „Боаза“. В района е намерена пещ на 1100 години. В участъка се изграждат насипи и се прави отводняване. „Всичко, открито тук, трябва да се заснеме и да се съхрани. После, като мине магистралата, може да се направи музей“, посочи той. „120 човека работят днес в събота по АМ „Хемус“. Сега имаме два моста на река Вит. Над река Янтра също ще минава мост“, посочи министър-председателят.

„Нека видят българите как в скалата се прави път, като пчелички работят строителите. Много голям напредък са постигнали. Това, което съм поел като ангажимент към Севера и Северозапада, се работи на пълни обороти. Да сме живи и здрави догодина ще е готово“, заяви Бойко Борисов. Премиерът Борисов посочи, че активно продължава строителството на важни за страната инфраструктурни обекти като пътя Ботевград-Мездра.

Заместник-министър Нанков посочи, че над 4000 души работят на трасетата на „Хемус“. Цялостното доизграждане на автомагистралата до 2024 г. е основен приоритет в Управленската програма на правителството, тъй като бъдещето на Северна България и модернизирането на региона е свързано именно със строителството на „Хемус“, което ще осигури бърза и безопасна пътна комуникация между София и Варна.


Share Follow

Leave A Reply