Бизнесменът Пламен Бобоков е бил задържан тази сутрин. Новината съобщи пред БНР говорителят на Специализираната прокуратурата Кирил Пейчинов. Бобоков е сред обвиняемите за аферата с опасния боклук, но прокуратурата му беше определила парична гаранция от 1 милион лева, за която се твърди, че той си я е платил. Арестът е извършен тази сутрин малко преди 10.00 часа в Русе. Към момента не е ясно основанието за задържането на Пламен Бобоков.

„Г-н Бобоков беше задържан с прокурорско нареждане от наблюдаващия прокурор по делото Генка Бързашка, въпреки платената от него в срок, вчера, гаранция от 1 000 000 лв., за която надлежно са представени платежни нареждания на Прокуратурата в рамките на вчерашния работен ден“, съобщи Ани Александрова, PR на предприемача, пред Труд.

Пламен и Атанас Бобокови са обвинени за участие в организирана престъпна група и нелегален внос на остпадъци. При последното дело Атанас Бобоков остана в ареста, а на брат му Пламен Бобоков беше определена мярка „парична гаранция“ от 1 милион лева.


Share Follow

Leave A Reply