Президентът Румен Радев ще посети Перник. Държавният глава ще се срещне с кмета Станислав Владимиров и представители на ръководството на общината от 10.40 часа (в сградата на общината). Това съобщиха от прессекретарята на държавния глава. Очаква се там държавният глава да отговори на обвиненията на премиера Бойко Борисов, че той лично го е следил с дрон.

Вчера министър-председателят отправи този упрек на извънреден бифинг, на който коментира публикуваните снимки от спалнята му и на пачки с пари в нощно шкафче.

По-късно същия ден той ще посети Кресна. В 13.00 часа в сградата на общината президентът Румен Радев ще проведе среща с кмета на града Николай Георгиев и представители на ръководството на общината. В 14.00 часа държавният глава и Неврокопският митрополит Серафим ще бъдат в храм-паметника „Свети Иван Рилски“ в Кресна, в чиято костница се пазят костите на над 500 български военни. В Кресна Румен Радев ще има среща със земеделски производители от региона, предвижда се и посещение в Роженския манастир „Рождество Богородично“.

снимка: БГНЕС

На 19 юни, петък, президентът ще бъде в Сандански, където от 9.00 часа ще проведе среща с кмета Атанас Стоянов и представители на ръководството на общината. По-късно през деня държавният глава Румен Радев ще посети Петрич, където в 10.00 часа (в сградата на общината) ще разговаря с кмета Димитър Бръчков. В 10.30 часа президентът ще бъде в античния град Хераклея Синтика.


Share Follow

Leave A Reply