Бизнесменът Пламен Бобоков, който е разследван за търговия с влияние и е обвинен по разследването за аферата с боклука, показа чат с премиера Бойко Борисов в „Тази сутрин“ по бТВ. Есемесите са от 31 март 2019 година и са свързани с казуса с либийския танкер „Бадр“. „Добро утро бос! Задава се голям проблем с Либия! Моля те да се видим за 10 мин. и ти ще си прецениш!!! Много те моля, въпросът е много сериозен. Аз от утре до 9-ти няма да съм в БГ, затова давам зор“, пише Бобоков. „Какво е станало?“, пита Борисов, а бизнесменът уточнява: „За кораба“.

Попитан дали е в близки отношения с министър-председателя, бизнесменът заяви: „Не съм в близки отношения с никого, но какво виждате, си пишем“. На мен е важно България да не е пиратска държава, да имаме добри отношения с Либия. Защо никой не разследва мафията, която краде танкер? Нещо в ценностната система на тази държава куца. Това не може да продължава така, заяви Бобоков.

снимка: БГНЕС

„Нямам повдигнато обвинение за търговия с влияние, само съм свидетел. Тук няма нищо конкретно. В последните няколко седмици сме свидетели на впрягането на всички основни канали за масово втълпяване. Вадят се снимки от моя телефон, който съм предоставил доброволно, заедно с кодовете му – нещо за което вече съжалявам, защото прокуратурата е институция, която трябва да пази личната информация, заяви Пламен Бобоков . Арестът ми се случи като в криминален екшън – с 24 човека, все едно идват да арестуват наркобосове. Нямаме нищо общо с италиански боклуци, с подобен внос. В България всичко се внася със съответната документация. Ние внасяме само олово на скрап, произвеждаме 50 тона олово годишно. Рециклирането е много специален сложен процес. Ние разполагаме със заводи за цялостното рециклиране на един акумулатор. Нямаме никакви отпадъци. Работим с фирми, които са лицензирани българската държава. Спазвали сме уставно и законно всичко, което е трябвало, подчерта бизнесменът. „Вчерашната продукция на прокуратурата в Червен бряг беше тип Холивуд прадъкшън. Абсурдно е, ние нямаме нищо общо с тези работи. Можеш да намериш всякакви отпадъци, това какво общо има с нас? Ако намерят бутилка от Шел, ще ги съдят за замърсяване на природата ли? Това са злонамерени внушения. Аз съм баща на три деца, брат ми също, никога не сме замърсявали природата, посочи Бобоков.

Той коментира и чатовете с президентския съветник Пламен Узунов. Не виждам нищо позорно, никакво престъпление в това да си общувам с държавната администрация. Какво лошо съм направил като съм се опитал да спася България от огромен международен скандал, заяви бизнесменът. С Пламен Узунов се познаваме от около две години. Добри познати сме, нормални приятели, без никакви ексцесии, добави той
В България всичко се случва с връзки ако нямаш връзки, умираш прав. Не съм назначавал посланици, няма как да стане това нещо. Не съм кадрувал, препоръчвал съм стойностни хора, коментира Пламен Бобков. Той каза, че не познава бившия зам.-министър на околната среда и водите Красимир Живков, който бе задържан за аферата с отпадъците. Бобоков посочи, че познава лидера на БСП Корнелия Нинова, но заяви,че не е я е виждал от години.


Share Follow

Leave A Reply