Не може да има недосегаеми от закона нито личности, нито институции – ако трябва, прокуратурата ще влиза в президентството. Това каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов по време на брифинг в зала „Запад“ на Народното събрание.

Валери Симеонов
снимка: БГНЕС

„Законът е над всичко и над всички. Не може да има недосегаеми от закона, нито личности, нито институции. Това е по повод влизането в президентството. Ако трябва, ще влизат. Никой не е застрахован, имунизиран да извършва престъпления и да не бъде разследван“, изтъкна лидерът на НФСБ.

снимка: БГНЕС

Думите му идват след като около 9:30 ч тази сутрин Специализираната прокуратура, Военна прокуратура и СДВР влязоха в президентската институция, за да претърсят определени кабинети в сградата на „Дондуков“ 2.

Той обяви още, че управляващите на коалиционен съвет са се разбрали да бъде забранено присъствието на публика по стадионите на футболните мачове.  Също така ще се забрани да работят и нощните заведения и дискотеките, както и събирането на големи групи хора.

Ще бъдат санкционирани и служителите в търговските обекти, които обслужват клиенти без маски.

Симеонов обясни, че някои от мерките се връщат заради нарастването на случаите на коронавирус у нас. Ще бъде засилен и контролът по изпълнение на мерките и по-специално дали се спазва дистанцията от 1,5 м между масите в заведенията.

снимка: tvplus.bg

Лидерът на НФСБ обяви и, че ще поискат началникът на НСО да носи отговорността за охраняемите обекти и за вземането на решение кой да бъде охраняван, кога, как и при какви условия.  По думите му целта е да няма залягане и прикриване зад колективната отоговорност.
Попитан дали ще получи подкрепа от ГЕРБ за законодателните промени за началника на НСО, той посочи, че това е обсъдено на коалиционен съвет.
„Единодушни сме в това си намерение за входиране на законопроект. Ще го подпишем заедно с колегите от ГЕРБ и той ще стане факт“, каза още Симеонов.
Той гарантира, че плажът на „Росенец“ ще бъде достъпен.
„Обединихме се около една промяна в Закона за Черноморското крайбрежие за забрана на строителството в зона А, определена съобразно закона. 100-метра от бреговата ивица. Ще поискаме тотална забрана на всякакво строителство“, допълни още Симеонов.
Той се обяви категорично против охраната на Ахмед Доган. Според него той е потърпевш от неговата охрана.

„2008 г. тези хубавци, четири човека, биха мой екип на Тв. „СКАТ“ в град Созопол на 1 май заради това, че искаха да вземат интервю от Ахмед Доган. След като ги отупаха, строшиха камерата. След това по отношение на парк „Росенец“ и разрешителното за изграждане на този обект на Ахмед Доган, ние предприехме поредица от действия както като медия, както за установяването на беззакония, подадохме редица сигнали до Община Бургас, редица сигнали до ДНСК, защото вие сега нищо не знаете. Вие не знаете, че там има незаконно строителство, че сараят е незаконно построен.
Оттам нататък имаше незаконна бариера. Тези двама човека Християн Митев и Валентин Касабов в качеството си на 15 години на народни представители направиха това, което направи Христо Иванов, никой не ги отрази естествено, защото са някъде в Бургас“, посочи още Симеонов.

Той посочи, че след техни сигнали на 3 декември 2015 г. бариерата е била премахната. „Впоследствие отново поискахме и сезирахме прокуратурата, която започна щателна проверка и на строежи и на всичко. Тук трябва да се обърнете към г-н Гешев главния прокурор и да го запитате би ли проверил какво е станало“, допълни още Симеонов.


Share Follow

Leave A Reply