Днес в 9.00 часа представители на прокуратурата, Министерството на вътрешните работи, Бюрото за защита на свидетелите и поемни лица са представили разпореждане от Софийски военен съд и определение от Специализирания наказателен съд за претърсване на кабинети в президентската институция. Информация за действията си дължи на обществото прокуратурата. Това съобщиха от прессекретарята на държавния глава.

„Доколкото съм запознат се провеждат действия по претърсвания и изземвания в два кабинета в сградата на президентската институция“, заяви главният прокурор Иван Гешев в Габрово.

По думите му единият кабинет се ползва от съветник на президента, а другият се ползва от негов секретар. „Тези действия са по две досъдебни производства – едното е по производство, водено от Военно-окръжна прокуратура, а другото производство се наблюдава от прокурори от спецпрокуратурата и се касае за престъпно сдружение за търговия с влияние (бел. ред. – производството, свързано със секретаря на президента по правни въпроси Пламен Узунов), каза още главният прокурор.

Една полицейска кола и два автомобила, единият със синя лампа, са спрени пред администрацията на президентската институция. Автомобилите се намират точно срещу сградата на Министерски съвет, предава БГНЕС. На място пристигна и бус на „Бюро по защита” към прокуратурата.

снимка: БГНЕС

 

снимка: БГНЕС

От БНР съобщават, че действията днес се провеждат след разрешение на съдия, дадено още преди седмица.

Очаквайте подробности!


Share Follow

Leave A Reply