Президентският секретар по правните въпроси и антикорупцията Пламен Узунов и бизнесменът Пламен Бобоков са задържани за 72 часа по обвинение за търговия с влияние.

Президентският съветник – Илия Милушев, който също беше арестуван вчера, беше доведен във Военната прокуратура. Очаква се и на него да му бъде повдигнато обвинение, предаде БГНЕС.

„Идеално, перфектно се чувствам“, заяви Илия Милушев навлизане във военна прокуратура.

Информирани сме, че днес Илия Милушев ще бъде привлечен в качеството на обвиняем, каза неговата адвокатка Атанаска Дурова-Каракашева.

снимка: БГНЕС

„Мъжът ми е достоен българин, не ми е давал никога повод да се срамувам от него”, заяви Жени Милушева. Тя определи случващото се с нейния съпруг като „съшита с бели конци история, целяща най-вече да урони авторитета на президента Румен Радев“.

„Съпругът ми е офицер и военен пилот, дълго време беше командир на 5-та авиобаза. Всички, които го познават не биха и допуснали, че би направил нещо, което да е във вреда на България“, добави Милушева.

Специализираната прокуратура рано тази сутрин е повдигнала обвинение на президентския секретар по правните въпроси и антикорупцията Пламен Узунов, съобщи неговият адвокат Емилия Недева. Той е задържан за 72 часа. Обвинен е, че е в сговор с бизнесмена Пламен Бобоков, на който също се очаква да бъде повдигнато обвинение по-късно днес.

снимка: БГНЕС

Бобоков и Узунов бяха задържани вчера за 24 часа. Срещу тях се води разследване за търговия с влияние. Правоохранителните органи са претърсили кабинета на секретаря по правни въпроси и антикорупция на президента. От там са иззети документи, книжа и компютърни конфигурации, които могат да имат отношение към делото. Претърсвания и изземвания са проведени и в Пловдив.

Съветникът на президента по въпросите на националната сигурност и отбрана Илия Милушев беше арестуван вчера за 24 часа. Това стана по време на съвместна акция, ръководена от Специализираната прокуратура.

Заедно с него е задържан и бивш служител на Държавна агенция „Разузнаване“. Срещу тях са образувани досъдебни производства за разгласяване на държавна тайна.

Първоначално Милушев е разпитан като свидетел. След извършена компютърно-техническа експертиза на иззет от него телефон, се установява, че в апарата има информация, касаеща Държавна агенция “Технически операции”. Доброволно е предал четири документа, които са били нерегламентирано изнесени от Държавна агенция “Разузнаване”, и в тях се съдържа държавна тайна. Милушев обяснил, че е намерил документите в служебната си каса в кабинета на сградата на Администрация на президента. Това е наложило извършването на действия по разследванията и в сградата на президентската администрация.

Акцията на прокуратурата беше съпроводена от протести в подкрепа на президентската институция и срещу действия на прокуратурата в сградата на администрацията на Румен Радев.


Share Follow

Leave A Reply