Въоръжен мъж, носещ експлозиви, взе около 20 пътници за заложници в автобус в Западна Украйна, съобщи АФП.

„Мъж е затворил в автобус около 20 заложници в центъра на Луцк. Той има експлозиви и оръжие“, пише регионалното полицейско управление във „Фейсбук“.

Официално лице заяви, че са чути изстрели, но засега няма съобщения за ранени.

По-късно стана ясно, че въоръженият мъж сам се е обадил в полицията и се е представил, предаде ТАСС, като се позова на украинския заместник-министър на вътрешните работи Антон Герашченко.

снимка: Star-Telegram

„В Луцк е завзет автобус със заложници. В него има около 20 души. Престъпникът заяви, че е въоръжен и че е сложил експлозиви в автобуса. Взелият заложници мъж се обадил в полицията в 09:25 ч. и се представил под името Максим Плохой“, написа Герашченко във „Фейсбук“.
Той заяви също, че по-рано в интернет е била публикувана книгата „Философия на престъпника“ с автор Максим Плохой, в която авторът описва своите преживявания в затвора и житейските си възгледи.
Терористът е публикувал своите искания в „Туитър“, съобщиха украински медии. Той иска ръководителите на съдилищата, министерствата, прокуратурата, парламента и Църквата да запишат и да публикуват в Ютюб видеоклип, в който да заявят, че са терористи.

Володимир Зеленски, снимка: БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че следи ситуацията.
„Чули са се изстрели, на автобуса са нанесени повреди“, написа Зеленски във „Фейсбук“, като добави, че се предприемат мерки за решаване на ситуацията без жертви.


Share Follow

Leave A Reply