За четвърти пореден ден от хазартния бранш излязоха на протест пред Народното събрание. Днес депутатите гласуват Законопроект за изменение и допълнение на Закона за хазарта.

снимка: БГНЕС

Протестиращите носят плакати с лозунги: “Не ни оставяйте без работа! И ние храним семейства!”, “ Не убивайте малкия и средния бизнес конкуренцията е важна!”.

снимка: БГНЕС

“Днес е финалната права. След малко се очаква в пленарна зала да бъдат гласувани спорните поправки, либистки поправки, внесени от Валери Симеонов. Ние сме тук, за да изразим нашето недоволство”, каза Мирослав Младенов, цитиран от БГНЕС, относно мотивите за протеста им.

снимка: БГНЕС

Той посочи, че хората, които са днес тук са от цялата страна. „Нашият бизнес е представен в 960 обекта във всички големи и малки градове. Днес всички хора, които са имали възможност да дойдат идват, идват още хора от по-далечните дестинации, за да изразят своят протест и да протестират в защита на своите работни места”, обясни мъжът.

снимка: БГНЕС

По думите му, днес ще протестират вероятно докато мине гласуването. „Тъй като всичко стана много бързо, след като приключи гласуването ще вземем нашето решение в зависимост от резултатите как ще продължат протестите. При всички случаи, както виждате оказваме пълно съдействие на полицията, нашето желание е всичко да протече мирно и законно. Нашето послание към обществото е: Ние сме законен бизнес, който плаща своите данъци, които изчислени сумарно, възлизат почти на 1 млрд. лева годишно, от които пари хазната ще бъде лишена”, посочи той.

 

 


Share Follow

Leave A Reply