Опасно горещо ще е днес у нас. Синоптиците обявиха и предупреждение от жълт код за опасно високи температури в цялата страна заради очакваните над 36 градуса. През целия ден времето ще е тихо, слънчево и горещо. В повечето райони градусите ще са в рамките на 34-39 градуса. На места могат дори да надхвърлят и 40 градуса. Горещо ще е и по Черноморието. Най-високите температури там ще са до 33 градуса, а температурата на морската вода е около 27 градуса.

Във връзка с прогнозата за горещо време Столична община организира раздаване на минерална вода. Гражданите ще могат да получат безплатна вода на две локации в София – площад „Света Неделя“ и при пилоните на НДК. Доброволци ще раздават вода и в други градове на страната. Висока остава и опасността от възникване на пожари.

снимка: AZPM

В петък също ще е горещо, но в следобедните часове облачността от запад ще се увеличава и към края на деня на отделни места в Западна и Северна България ще превали и прегърми. През нощта срещу събота валежи ще има и на изток. През почивните дни предстои захлаждане.


Share Follow

Leave A Reply