„Няма логика в поведението на хората, които блокират кръстовища. Това е абсурдна ситуация. Не се прецакват правителството и президента, а на нормалните хора, които не протестират“. Това заяви лидерът на Воля Веселин Марешки пред Нова телевизия. „Не изкарвам никого на улицата, а изразявам моята гледна точка. Ще обявя инициативата си и колкото граждани се включат – толкова. Това, което се случва с протестите е една анархия. Виждат се само едни неслучили политици, които преди това са ги гонили с камъни. Призовавам хората да изхвърлят максимално бързо хора като Христо Иванов и Лупи. Това са едни отровители“, призова Марешки.

„Не съм ходил при протестиращите, защото не искам да давам сила на такива като Мая Манолова и Христо Иванов, защото веднъж са били гонени, а сега искат да се върнат като спасители. Всеки има право да изказва мнението си“, категоричен бе той.“Що се отнася до темата с разговора за Маджо и Христо Иванов, той заяви, че Иванов уж държи да е пред медиите и пред обществото да се случва всичко, а когато излезе този запис, той е започнал да се крие и да има пътувания из страната. Искам политика, която да е чиста и прозрачна и да се работи за гражданите, а не да има корупция, разговори с мутри и шуробаджанащина“, обясни Веселин Марешки.

Попитан защо според социологическите проучвания партията му е изпреварена от Христо Иванов, Мая Манолова и Слави Трифонов, той заяви, че „Воля“ е единствената партия, която е готова да си подаде оставката веднага. „Дават се хиляди левове, за да се вдигнат процентите на другите партии. Идвали са в офиса ми с оферти и след отказа ми да си платя – от 5,5% сме падали на 3,5%. Чувал съм за оферти от 40 000 лева. Аз съм свободен човек и не искам да си плащам, за да ми правят пиар. Ако хората ме харесват – ок. Защо хората искат да живеят различно, а гласуват по един и същи начин“, запита още лидерът на Воля.


Share Follow

Leave A Reply