Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем мъж на 41 г., за това, че на 10 август в града, в съучастие с непълнолетно момиче на 15 г., и с друго неустановено лице, като помагач, са измамили 86-годишна жена, съобщиха от прокуратурата.

Специализирана прокуратура

Те са й казали, че съществува опасност измамници да вземат спестяванията от банковата й сметка и по този повод тя трябвало да предаде парите за съхранение на органите на полицията, с което й била причинена имотна вреда в размер на 4 800 лв., като деянието е извършено в условията на опасен рецидив. Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура, като предстои да бъде внесено искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него. По същото досъдебно производство като обвиняема е привлечена и непълнолетната на 15 г. – за измама. Спрямо нея е взета мярка за неотклонение „Под надзора на родител“.


На 10 август, двамата обвиняеми са били задържани от полицейски служители на паркинг в Хасково. Обвиняемият трябвало да получи 4 800 лева от извършена телефонна измама спрямо 86-годишна жена в Стара Загора. 15-годишното момиче носело парите, предадени от пенсионерката пред дома й. Жената била въведена в заблуждение по телефона от непознат мъж, който се представил за полицейски служител. Той я предупредил, че спестяванията й в банката са „застрашени“ и трябвало да ги предаде, за да не ги вземат измамници. Обвиняемият е осъждан.


Share Follow

Leave A Reply