Най-малко 13 души, присъствали на парти в перуанската столица Лима, са били стъпкани до смърт или са се задушили, докато се опитвали да напуснат нощен клуб след появата на полицията. Силите на реда пристигнали по сигнал за многолюдно парти в нарушение на мерките, въведени заради коронавируса, предаде Ройтерс, цитиран от БТА.

снимка: Getty Images

Най-малко шестима са ранени, включително трима полицаи, когато около 120 души се опитали да избягат от клуб “Томас Рестобар”, след като полицията пристигнала да прекъсне партито, уточниха представители на органите на реда. Съседи подали сигнал до полицията за шумното събитие в заведението.

снимка: mackie.com

В изявление на министерството на вътрешните работи се посочва, че участниците в партито се опитали да излязат през единствения изход и попаднали в капан между вратата и стълбището, водещо към улицата. Задържани са най-малко 23 души. За да ограничат разпространението на коронавируса, властите в Перу през март наредиха нощните клубове и барове да бъдат затворени, а от 12 август в страната са забранени и големите семейни събирания. От 2 юли насам броят на заразените с коронавирус в Перу се е удвоил. По данни от вчера заразените са общо 585 236. Смъртните случаи, свързани с коронавируса, са 27 453.


Share Follow

Leave A Reply