Полицията в Сливен задържа 38-годишен мъж за причиняване на пожар по непредпазливост в гората край сливенското село Селиминово, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. Пожарът избухна в събота по обед в иглолистна гора в землището на селото. По първоначални данни огънят е обхванал обща площ от 545 декара. Спасени са десетки декари гори и насаждания.

снимка: БГНЕС

Не е допуснато пожарът да достигне до населените места в близост, уточняват от полицията. Криминалисти на РУ-Сливен са започнали незабавно работа за установяване на причините за възникването на пожара. След оперативно – издирвателни действия от служители на участък „Запад“ вчера е задържан 38-годишният мъж с инициали Н.С., пастир от село Ковачите. След проведената с него беседа се установява, че Н.С. по непредпазливост е оставил незагасена цигара на мястото на възникване на пожара. Той е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

снимка: БГНЕС

В гасенето са участвали 38 служители с автомобили и техника на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението-Сливен“, верижна машина и военнослужещи от Военно формирование в Сливен, над 20 горски служители и над 60 доброволци от селата Селиминово, Голямо Чочовени, Гавраилово, Бинкос и Струпец. В потушаване на пожара се включва и хеликоптер, осигурен от Министерство на отбраната, посочват от полицията в Сливен.


Share Follow

Leave A Reply