„Велико народно въстание“ ще има на 22 септември от 17.00 часа на площад “Независимост” в столицата. Това обявиха от “Отровното трио“. На 22 септември България отбелязва Деня на независимостта си, която е обявена през 1908 г. от цар Фердинанд I.

„Преговори с Бойко Борисов няма да има. От него се иска да подаде оставка и след това да се насрочат парламентарни избори. Това смятаме, че е легитимният начин за развръзка на кризата в България“, коментира Арман Бабикян. По думите му тогава ще има не преговори, а разговори с българския народ, защото той е суверенът и преценява коя експертиза е достойна и на кого има доверие. Според Велислав Минеков премиерът Бойко Борисов не е казал нито дума за съжаление по отношение на гражданите, които са били пребивани и арестувани и за това, че той е предложил българи да бъдат нападнати от българи. „Едва ли във вечерта на кървавата сряда той е нанкал спокойно до чекмеджетата с пистолет до главата. Със сигурност пистолетът е бил в ръката. Длъжен е да се извини и да потърси отговорност от подчинените си“, заяви той. „Отровното трио“ поиска и да чуе оценката на премиера за главния прокурор Иван Гешев.

Това ще бъде третото поред „Велико народно въстание“. Първото и второто се състояха на 2 и 10 септември. На 2 септември събитието съвпадна с откриването на новата есенна сесия на Народното събрание, което заседава за пръв път в новата си сграда – бившия Партиен дом. Тогава се стигна до сблъсъци между полицията и протестиращите в късните часове на деня. Имаше много задържани, а също така пострадали журналисти, чуждестранен дипломат и обикновени граждани, които нямаха нищо общо с протеста. Второто велико народно въстание премина мирно, без насилие.


Share Follow

Leave A Reply