„Европейската комисия възстанови на България близо 1 милиард евро към Държавен фонд „Земеделие”. Средствата, декларирани от фонда, се възстановяват на 100% от ЕК и няма никакво забавяне в изплащането им. 769 963 833 евро са върнати към ДФЗ по линия на директните плащания и селскостопанските пазарни механизми“, заяви премиерът Бойко Борисов във „Фейсбук“. „Общият размер на възстановените субсидии по ПРСР е 227 971 534 евро. От 16 октомври започват плащанията за 2020 г. към земеделските стопани, като необходимите средства са осигурени“, допълва още той.

снимката е илюстративна

„Обичам да опровергавам лъжите с факти. Освен че няма спрени пари за земеделие и корупция в усвояването на европейските средства – сега получаваме най-големия финансов пакет за подкрепа на фермерите в България. Еврофондовете са спирали, но при друго управление. Оставям обаче машинациите на опонентите ни, в тях са по-добри“, отбеляза министър-председателят.

Европейската комисия възстанови на България близо 1 милиард евро към Държавен фонд „Земеделие”. Средствата, декларирани…

Posted by Boyko Borissov on Monday, September 21, 2020


Share Follow

Leave A Reply