На 27.09.2020 г. от І-во, ІV-то, V-то и VІ-то РУ при ОД на МВР – Пловдив са внесени в Районен съд – Пловдив общо 40 броя актове за констатиране на нарушение на чл.21, т.13 от Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия /ЗООРПСМ/ срещу 40 лица, въз основа на които са образувани 40 производства по реда на ЗООРПСМ. Това съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата. Производствата са образувани, за това, че на 26.09.2020г. около 21,30ч. при провеждане на спортно мероприятие на спортен комплекс „Ботев 1912“ в гр.Пловдив, кв.“Коматево“ ул.“Воден“ № 2 – Седми кръг на „Първа професионална футболна лига“ на редовното първенство на Република България по футбол между отборите на ПФК „Ботев Пловдив“ и ПФК „Левски София“, по време на провеждане на спортното мероприятие вътре в обособената зона на феновете на ПФК „Левски“ – София, задържаните лица извършват действия по повреждане на чуждо имущество – метални заграждения служещи за ограда в източната част от централния терен и чупят пластмасови седалки при сбиване с други фенове на ПФК „Левски“ – София.

Всички 40 дела са разгледани в открити съдебни заседание на 27.09.2020г. от няколко съдебни състава. На 26 от нарушителите Съдът наложи наказание „безвъзмезден труд в полза на обществото“ за срок от 60 /шестдесет/ часа и принудителна административна мярка „забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и в чужбина“ за срок от две години. Други трима от нарушителите са с наложено наказание „безвъзмезден труд в полза на обществото“ за срок от 80 /осемдесет/ часа и принудителна административна мярка „забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и в чужбина“ за срок от две години.

На двама от нарушителите е наложено наказание „безвъзмезден труд в полза на обществото“ за срок от 80 /осемдесет/ часа и принудителна административна мярка „забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и в чужбина“ за срок от две години и два месеца. На един от нарушителите Съдът наложи наказание „безвъзмезден труд в полза на обществото“ за срок от 100 /сто/ часа и принудителна административна мярка „забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и в чужбина“ за срок от две години. На 7 от нарушителите Съдът наложи наказание „безвъзмезден труд в полза на обществото“ за срок от 100 /сто/ часа и принудителна административна мярка „забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и в чужбина“ за срок от две години и шест месеца. И на един от нарушителите наказанието е „безвъзмезден труд в полза на обществото“ за срок от 120 /сто и двадесет/ часа и принудителна административна мярка „забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и в чужбина“ за срок от две години и шестмесеца. Решенията не са окончателни и подлежат на обжалване и протест в срок от 24 часа, считано от постановяването им пред Окръжен съд – Пловдив на касационните основания предвидени в НПК.


Share Follow

Leave A Reply