„Не виждам потенциал това управление да бъде свалено, ако не реши само да си тръгне. Неговият хоризонт е март. Дали ще се коментира Конституцията по това време, или други закони, нещата не се променят по същество. Страхувам се обаче, че българското общество ще пропусне един сериозен шанс за промяна. Конституцията от посткомунистическата партия – БСП, беше направена така, че да не може да се променя. Този основен закон ражда системни дефекти”, заяви пред Нова телевизия съпредседателят на „Обединени патриоти” Искрен Веселинов.

снимка: БГНЕС

Той е на мнение, че промените в съдебната система и проектът за намаляване броя на депутатите не могат да се осъществят без Велико народно събрание. „Конституция на инат не може да се направи. Никой не смята да натрапва на българските граждани промяна в основния закон”, категоричен е депутатът. Той коментира и компетентността на комисията, която ще разглежда промените в Конституцията. „Тя, на базата на експертни становища и на конституционалисти, ще каже има ли право обикновено Народно събрание да промени Конституцията. Конституционалисти ще бъдат привлечени в работата на комисията”, заяви Веселинов.

Той обясни и скорошната визита на военния министър в САЩ, както и обвиненията, че страната ни е изгубила подкрепата на американската страна и в името да я спечели отново е готова да сключи „каквато и да е сделка”. „Това е единствено посещение за всички времена на български военен министър в Пентагона. За първи път военният министър на САЩ посреща българския си колега на това ниво. Това е израз на внимание от страна на Щатите”, посочи Веселинов. „Няма сделка, не може да има сделка. Самото решение на Народното събрание говори за една ескадрила. Това означава, че трябва да бъдат придобити още осем изтребителя. Това обаче няма да се случи в този мандат. Процедурата по разговора трябва да започне. Правителството няма да задължи българите с още една покупка, но тя трябва да се случи, защото не може да пазим небето си с половин ескадрила”, добави още той.


Share Follow

Leave A Reply