„Разпоредил съм утре на моите депутати да разгледат възможността ДДС на ресторантите за храните, които разнасят по къщите, да стане също 9%, както е по самите ресторанти“, каза премиерът Бойко Борисов във видео, публикувано в профила му в социалната мрежа „Фейсбук“. „Стараем се с всички условия, които държавата има възможност, да го правим. Да, Германия отпуска 10 млрд. евро на бизнеса си, но вижте какви са данъците в Германия и какъв е БВП и сравнете с едва проходилата през последните 3 години стабилност в България“, допълни той.

„Категорично съм против пълното затваряне или каквото и да било, свързано с ограничаване на хора. Много е важно всички ние да разберем, че ако се пазим, няма да се налага да се забранява. Няма да има забрани. Като общество и като граждани обичаме все да даваме пример с Европа. Ето Европа какво прави. Да направим същото и ние, но без такива категорични забрани, за да може бизнесът да работи“, каза премиерът.

Според него при добър ред, няма нужда да се затварят фитнесите и фризьорските салони, както и да се ограничават ресторантите, когато хората вътре спазват необходимата дистанция. „Пазари, паркове, градини, всичко това трябва да работи и самите хора трябва да се контролират, за да не се налага, каквото и да било друго“, подчерта Борисов. Той заяви, че пълното затваряне за него е абсолютно недопустимо и не иска в България да се случва, въпреки огромния натиск на хората.

„Ако ни е страх, то тогава да взимаме мерки. Осигурили сме лекарства и медицински състав. Нека заради тях да спазваме карантината“, каза още премиерът. Борисов отбеляза, че в момента е от другата страна на вируса. „Вече стана четвърти ден, в който съм болен, но мога да си изпълнявам задълженията и ги изпълнявам, спазвам стриктно предписанията на лекарите, не се срещам с никого“, посочи той. Борисов призова да пазим лекарите и да сме дисциплинирани.

снимка: БГНЕС

„Тече Европейският съвет. Искам да запозная сънародниците с това, което се случва в момента в ЕС. Едно от най-важните неща е, че всички застанахме с декларация за Еманюел Макрон и френския народ, осъждайки терористичните актове“, каза Борисов.


Share Follow

Leave A Reply