Главният прокурор Иван Гешев подкрепи инициативата на Асоциацията на прокурорите и Камарата на следователите за набиране на средства за купуване на апарат за плазмафереза за болница в нуждаещ се регион. Това стана със специално обръщение към магистратите и съдебните служители в системата на държавното обвинение. Със закупуването на устройството ще бъде подпомогнато дарението на плазма, необходима за спасяването на живота на пациенти с тежко протичаща инфекция на Covid-19, пише в обръщението си Гешев. И заявява, че той и екипът му ще се включат в спешното набиране на необходимите средства.

снимка: БГНЕС

Главният прокурор напомня, че в началото на пандемията много прокурори, следователи и съдебни служители са се включили в благотворителни кампании по кръводаряване и събиране на парични средства в подкрепа на медици и болници, ангажирани с лечението на коронавируса. С увеличението на заболелите наш дълг е отново да подкрепим нуждаещите се, заявява Иван Гешев.

От обръщението му става ясно, че ден след като ръководството на държавното обвинение призова магистрати и служители в прокуратурата, преболедували Covid-19 да дарят кръвна плазма, първите желаещи вече са посетили Центъра по трансфузионна хематология на ВМА, за което Иван Гешев специално м благодари.


Share Follow

Leave A Reply