На официална церемония в Съдебната палата главният прокурор на Република България – Иван Гешев, награди 24-ма прокурори, следователи и служители на МВР за проявен висок професионализъм и отлично изпълнение на служебните им задължения по значими за обществото случаи през годината.


На церемонията по награждаването присъстваха и министърът на вътрешните работи Христо Терзийски, главният секретар на МВР Ивайло Иванов и говорителят на главния прокурор Сийка Милева, съобщиха от прокуратурата.

Прокурор Детелин Георгиев от Софийска градска прокуратура, инспектори Калоян Йонов и Николай Стоянов, старши полицай Венцислав Мирчев, както и Цветан Борисов –командир на отделение, сектор „Охранителна полиция“ от 08 РУ-СДВР, получиха плакет „Прокуратура на Република България“ за разкриването на грабеж на възрастна жена, извършен на 20.11.2020 г. в столицата. След подадения сигнал и последвалите процесуално-следствени действия е установено, че 86-годишната жена е била нападната и блъсната от 16-годишно момиче, което насилствено е отнело, намиращите се в жертвата 590 лв. Извършителката е направила самопризнания, установено е, че има повдигнати обвинения и за предходни криминални деяния /кражби, грабежи, държане на наркотични вещества, хулиганство/.


Share Follow

Leave A Reply